Träning

All planering har gjorts. Alla förberedelser är tas hand om. Du vet att ditt behov av utbildning, du har ställt mål, management är bakom dig, har du främjat din träning och förberett material, utrymme och människor. Tiden har äntligen kommit: Träning dag är här. Här är några konkreta tips och tekniker som hjälper dig att köra ett effektivt träningspass som åstadkommer dina mål på ett roligt och engagerande sätt för alla inblandade.

Här är 12 av beprövad teknik för att genomföra ett lyckat träningspass:

 • Berätta för deltagarna vad du ska täcka. Presentera din session med en kort översikt av den utbildning som omfattas viktigaste punkterna.
 • Berätta för dem information. I den viktigaste delen av sessionen, förklarar viktiga poäng, för att gå över politik, visa förfaranden, och avser någon annan information praktikanter behöver veta.
 • Berätta för dem vad du berättade för dem. Avsluta med en sammanfattning av din inledande översikt. Använd upprepning för att hjälpa elever förstå och behålla information.
 • Alltid förklara vad praktikanter kommer att se innan du visar ett mms del. Denna praxis skapar en bättre miljö för lärande genom att vägleda studenterna att veta vad man ska leta efter och vad man ska komma ihåg. Att förklara syftet med multimedia garanterar en effektiv mottagning för sin information.
 • Använda så mycket hands-on träning som möjligt. Den mest effektiva träningen använder alla sinnen för att påverka lärandet. Visa och tillämpa undervisning punkter för att skapa större förståelse och kunskap i ämnet.
 • Testa ofta. Testerna är mest effektiva när elever vet att de kommer att vara frågade, eftersom de kommer att ägna stor uppmärksamhet åt materialet. Testning är ett objektivt sätt att avgöra om utbildning uppnått sitt mål.
 • Involvera praktikanter. Till exempel, be deltagarna att dela med sig av sina erfarenheter med utbildning i ämnet. Många praktikanter har erfaren personal som har värdefull information att bidra med. Alla praktikanter kommer att få ut mer av sessioner av att höra om deras medarbetares erfarenheter med detta—och inte bara tränare föreläser poäng. Att höra olika röster också håller sessioner varierad och intressant. Struktur interaktion tid i alla dina sessioner.
 • Upprepa frågor innan vi kan besvara dem. Denna praxis gör att alla deltagare vet vad frågan är så att de kan göra känsla av svaret.
 • Analysera den session som du går. Alltid vara på jakt efter vad som fungerar bäst. När man upptäcker en ny teknik eller metod som klickar med gruppen, notera det på din utbildning material så att det kan integreras i utbildning disposition att användas i framtida sessioner.
 • Hålla dina sessions på rätt spår. Börja i tid och sluta i tid. Inte håller sig klass väntar för sent arrivers. Kör class enligt schema och inte få alltför långt ur kurs. Öppna upp för diskussion bland deltagarna kan leda till att vissa relevanta tangenterna, men låt inte sidan frågor tar över. Fråga om det finns tillräckligt med intresse för att driva ett separat möte som handlar om det, men få denna klass tillbaka till lektion plan.
 • Sätta dig i deras skor—eller platser. Ge täta pauser, speciellt för halv dag eller hela dagen sessioner.
 • Få feedback på träningen. Kritik fungerar bäst när de är skriftliga och anonyma, om inte en praktikant som volontärer för att diskutera hans eller hennes tankar i personen. Trainee-ingången är viktiga för att göra nästa session—och den övergripande utbildning—mer
  effektiva.