SKOR

10 tips för att hitta rätt skor

När shopping för skor, vill du har mer än mode i åtanke — du kommer också vill överväga funktion och hålla fötterna i bra form. Dessa 10 tips kan hjälpa dig att välja rätt skor:

 1. Ta en spårning av foten med dig. Placera en sko som du kan köpa på toppen av spårning. Om skon är smalare eller kortare än de spåra, inte ens prova på.
 2. Handla för skor under eftermiddagen — din fot naturligt växer med använda under dagen.
 3. Bära samma typ av strumpor till butiken som du avser att bära tillsammans med skorna.
 4. Har en säljare mäta båda fötterna — och bli mätt varje gång du köper nya skor. Fötter förändras med åldern, ofta växer större och större. Om en fot är större än den andra, köp en storlek som passar den större foten.
 5. Stå i skorna. Tryck försiktigt på toppen av skon för att se till att du har ungefär en halv tum utrymme mellan din längsta tå och slutet av skon.
 6. Detta ger tillräckligt utrymme för din fot för att trycka på framåt när du går. Vicka på tårna för att se till att det finns tillräckligt med utrymme.
 7. Gå runt i skorna för att avgöra hur de känner sig. Finns det tillräckligt med plats vid bollarna på fötterna? Gör högklackat passa, eller vill de klämma ihop eller glida iväg? Inte tror att skor behöver bara vara ”trasig”. Att hitta skor som passar från början.
 8. Lita på din egen komfort nivå snarare än en sko storlek eller beskrivning. Storlekar varierar mellan olika tillverkare. Och oavsett hur bekväm en annons hävdar dessa skor är, du är den riktiga domare.
 9. Uppmärksamma både bredd och längd. Om bollen på foten känns komprimerad i en viss sko, fråga om det kommer i en större storlek. Att köpa skor som är en halv storlek större — men inte någon vidare — kommer inte nödvändigtvis att lösa problemet.
  Känner insidan av skorna för att se om de har några taggar, sömmar, eller andra material som kan irritera din fot.
 10. Undersöka sulor. Är de tillräckligt kraftig för att ge skydd mot vassa föremål? De ger inte någon dämpning? Ta del av hur de känns som man går omkring i the shoe store. Testa att gå på hårda ytor samt matta för att se hur skon känns på båda.