NÄRING

Kost: Varför Är Kost Viktigt?

Vad är kost?

Ord som är förknippade med näring
Molekylär biologi, biokemi och genetik förväg, kost har blivit mer inriktat på åtgärder av biokemiska sekvenser genom vilka ämnen inom oss och andra levande organismer förändras från en form till en annan – metabolism och metabola vägar.

Näring fokuserar också på hur sjukdomar, tillstånd och problem kan förebyggas eller minskas med en hälsosam kost.

Dessutom, nutrition innebär att identifiera hur vissa sjukdomar, tillstånd eller problem som kan orsakas av kosten faktorer, såsom dålig kost (undernäring), födoämnesallergier, metabola sjukdomar, etc.

Vad är skillnaden mellan en dietist och en dietist?
En dietist studerade dietetik, medan en nutritionist studerat nutrition. De två begreppen är ofta utbytbara, de är dock inte 100% identiska.

Dietetik

Dietist är tolkning och kommunikation av vetenskap av näring så att människor kan fatta informerade och praktiska val om mat och livsstil, i både hälsa och sjukdom. En del av en dietist är naturligtvis finns både på sjukhus och i samhället inställningar. Majoriteten av dietister arbetar inom hälso-och sjukvård, utbildning och forskning, medan en mycket mindre andel arbetar även inom livsmedelsindustrin. En dietist måste ha en erkänd examen (B. Sc. eller M. Sc), eller forskarutbildning examen i näringslära och dietetik för att arbeta som dietist.

Näring

Nutrition är studiet av näringsämnen i livsmedel, hur kroppen använder näringsämnen, och sambandet mellan kost, hälsa och sjukdom. Stora livsmedelsproducenter anställa dietister och forskare mat. Dietister kan också arbeta inom journalistik, utbildning och forskning. Många dietister arbetar inom food science och teknik.

Det finns en hel del överlappning mellan vad som nutritionister och dietister göra och studerade. Vissa dietister arbetar inom hälso-och sjukvård, vissa dietister arbetar inom livsmedelsindustrin, men en högre andel av dietister arbetar inom livsmedelsindustrin och food science och teknik, och en högre andel av dietister arbetar inom hälso-och sjukvård.

Man kan mycket löst generalisera och säga att en dietist fokuserar för det första på ett livsmedel, och sedan ser på dess effekter på människor, medan en dietist ser på människan, och sedan hur människors hälsa påverkas av mat.

Om jag upptäckt en ny frukt och ville ta reda på vad den bestod av att jag skulle gå till en dietist. Om jag fick reda på att jag hade en långvarig sjukdom och ville veta om jag behövde justera min mat intag på grund av sjukdom, att jag skulle gå till en dietist. Vänligen ha i åtanke att detta är ett mycket enkelt jämförelse är både subjektiva och möjligen alltför geografiskt bundna på min del (Brittisk, National Health Service), och är helt enkelt syftar till att överdriva skillnaderna så att lekmän kan se några klyftan mellan de två – skillnader och motsättningar i min tolkning kommer att finnas i olika länder, inom regioner i länder, och även från högskola till högskola – och många i dessa områden kommer att vara oense med varandra.

Från vad jag kan få fram från hundratals studier och texter som jag läste som en redaktör för en medicinsk tidskrift, i USA, Australien, och i mindre utsträckning i STORBRITANNIEN och Republiken Irland, folk som kallar sig själva för dietister är mer benägna att ha full university, en bachelor-eller forskarutbildning, medan dietister oftast inte så bra, men en högre andel kan inte.