13 Roliga, Intressanta och Konstiga Fakta Om Löpning

Den information som i dagens inlägg kan inte hjälpa dig att sätta ett nytt personligt bästa, men det gör dig till festens mittpunkt. Vi har satt ihop 13 av de roligaste, konstigaste och mest intressanta fakta om löpning.

Athletic girl running in town.

1. Enligt en studie från University of Arkansas med 408 deltagare, löpning gör dig mer önskvärt. 80% av männen och 60 procent av kvinnorna faktiskt kände mig mer attraktiv på grund av regelbunden löpning.

2. Den äldsta maraton efterbehandlare kommer från Indien och hans namn är Fauja Singh. På Toronto Waterfront Marathon i Kanada, den 100-åriga avslutade loppet i en tid av 8 timmar, 25 minuter och 16 sekunder.

3. Den yngsta maratonlöpare i världen är Budhia Singh. Han har redan färdiga 48 maraton innan sin femte födelsedag.

4. Bröstmjölk kan smakar surt efter intensiv löpträning. Mjölksyra produceras under ansträngande motion absorberas i mjölken och kan ändra sin smak.

5. Löpare som genomsnitt mer än 80 km (50 miles) per vecka är två gånger så stor risk att drabbas av luftvägssjukdomar. De som kör 20-30 km (12.4-18,6 miles) i veckan har ett starkare immunförsvar och är mindre benägna att förkylningar.

6. Regelbunden löpträning är bra för att förbättra den långsiktiga stabiliteten av ben. Forskare vid University of Michigan kom till slutsatsen att 12-20 minuter att köra tre gånger i veckan kan öka bentätheten.

7. Den franska ultramaraton löpare Serge Girard har världsrekordet för den längsta avstånd köra i 365 dagar. Han sprang varje dag i ett år, korsade en summa av 25 länder, och omfattas av en total sträcka av 27,011 kilometer (16,783 km).

8. Forskare har funnit att majoriteten av löparna kommer att räta upp när en attraktiv löpare av det motsatta könet kommer mot dem.

9. Den tyska Achim Aretz har maraton världsrekord i kör bakåt. Vid 2010 Frankfurt Marathon, han passerade mållinjen med tiden 3 timmar, 42 minuter och 41 sekunder.

10. I motsats till män, kvinnor brukar köra den andra hälften av ett maraton snabbare än den första. De tenderar att hänga tillbaka mer än män i början, men fortsätter att öka hastigheten och avsluta starkt under andra halvan av loppet. Detta är vad Professor Eric Allen och Patricia Dechow hittade när de analyseras 300,000 resultat från Chicago Marathon.

11. En studie har tittat på konsekvenserna av att köra på sex och orgasmer. 78 löpare började springa fyra gånger i veckan. Efter nio månader, rapporterade de att de hade 30% mer sex. Plus, det antal gånger de har uppnått ökade med 26%.

12. Den Kenyanska Dennis Kimetto är den snabbaste maratonlöpare i världen. Han satte världsrekord för 2 timmar, 2 minuter och 57 sekunder på 2014 Berlin Marathon.

13. Den snabbaste löparen i världen är den Jamaicanska sprintern Usain Bolt. Han har världsrekordet i 100 meter dash (9.58 sekunder) och 200 meter dash (19.19 sekunder). Hans högsta registrerade hastigheten är 44.72 km/h (27.8 km / h).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *